Het fietspad langs de Maasbrug wordt mogelijk verbreed.
Het fietspad langs de Maasbrug wordt mogelijk verbreed.

CDA wil dat Boxmeer werk maakt van verbreding fietspad naast Maasbrug

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

OEFFELT | Het CDA in de gemeente Boxmeer wil dat het college van B en W werk gaat maken van verbreding van het fietspad naast de Maasbrug tussen Oeffelt en Gennep. Raadslid Jan Stoffelen roept het gemeentebestuur op te gaan praten met de collega's in Gennep, die in mei 2016 al akkoord gaven op verbreding van het fietspad op de brug die Noord-Brabant met Limburg verbindt. Dat voorstel werd later overgenomen door de Genneper gemeenteraad.

Volgens Stoffelen maakte de recente problemen op de Maas duidelijk dat het huidige fietspad te smal is. "Doordat het veerpont tussen Middelaar en Cuijk niet kon varen waren veel scholieren
gedurende de stremming verplicht om via de Maasbrug te fietsen. Het komt al vaker voor dat ouderen en ouders met kinderen op de fiets moeten afstappen omdat het tegemoet komend fietsverkeer voor gevaarlijke situaties zorgt. De stalen spanten van de verkeersbrug en de aanwezigheid van een noodzakelijke leuning aan de buitenzijde van de brug zorgen ervoor dat het fiets- en wandelverkeer zich vooral midden op de rijbaan van het fietspad afspeelt, dat daardoor als veel te smal wordt ervaren. Het zou beter zijn wanneer het fietspad ter plaatse van de brug breder wordt gemaakt", aldus Stoffelen.

Verbreding
De verbreding van het bestaande fietspad naar twee fietsstroken van elk anderhalve meter en een baan voor voetgangers (halve meter) vergt de nodige ingreep. Het totale kostenplaatje bedraagt zo'n drie miljoen euro. De gemeente Gennep is een lobby gestart bij de provincie Limburg én Noord-Brabant. Het CDA wil nu dat Boxmeer de noodzaak onderschrijft en het voorstel van de Gennepse collega's actief gaat ondersteunen. Middels schriftelijke vragen wil Stoffelen ook weten welke acties Boxmeer al ondernomen heeft.

Meer berichten