De N271 wordt tussen Mook, Plasmolen en Milsbeek onder handen genomen.
De N271 wordt tussen Mook, Plasmolen en Milsbeek onder handen genomen.

N271 tussen Mook en Milsbeek flink op de schop

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

PLASMOLEN | De provinciale weg N271 wordt over een lengte van vier kilometer tussen Mook en Milsbeek flink onder handen genomen. Vooral in Plasmolen wordt de weg een stuk veiliger met oversteekplaatsen en een promenade voor voetgangers. Ook wordt over een lengte van één kilometer de snelheid teruggebracht van 80 naar 50 kilometer per uur.

Door Martijn Schwillens

Aanwonenden en andere belangstellenden laten zich donderdag informeren tijdens een inloopavond van de provincie Limburg in MFC De Koppel in Middelaar. Al vroeg na 17.00 uur is de ruimte nauwelijks nog groot genoeg voor mensen met vragen en opmerkingen. "Het is mooi om te zien dat mensen zo betrokken zijn met wat er in hun omgeving gebeurt", bekijkt wethouder Pepijn Baneke (GroenLinks) het schouwspel van een afstandje. "We zijn vooral blij dat er nu eindelijk iets gebeurt qua oversteekbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid."

Plasmolen
Projectleider Ron Baars is een druk man op de inloopavond. Kritische bewoners, bezorgde bedrijven en lokale politici. Ieder vraagt zijn aandacht. "Maar dat getuigt vooral van belangstelling voor wat we gaan doen. Dat vind ik positief", lacht hij, terwijl zijn vingers over plattegronden en schetsen aan de muur gaan. Zo vertelt hij dat de grootste veranderingen op de rol staan in Plasmolen. "Over een lengte van één kilometer brengen we daar de snelheid terug naar 50 kilometer per uur. Verder worden er middengeleiders aangelegd, zodat mensen vanuit het dorp en parkeerplaatsen in twee keer veilig kunnen oversteken naar het bos en de horeca."
Baars wijst op de bouwtekening naar een plek op de N271 ter hoogte van de Zevendalseweg. "Hier komt een pleisterplaats waar bezoekers (toeristische) informatie kunnen vinden over de omgeving."

Plasmolen-Milsbeek
Ook op het tracé Plasmolen-Milsbeek verandert het nodige. Zo wordt het kruispunt met de Pastoorsedijk (richting Mookerplas) flink aangepast met verhoogde middengeleiders. "Fietsers moeten daar nu in één keer drie rijstroken over, terwijl auto's er hard rijden en een fatsoenlijk fietspad ontbreekt", legt Baars uit.
Op het stuk vanaf die kruising richting Milsbeek komen houten geleiderails tussen de weg en de bomen. "Zodat een ongeval niet meteen fataal is." Daarnaast komen een aantal landbouwverkeershavens, zodat snel verkeer niet langdurig achter tractoren komt te zitten. Baars verwacht dat eind 2018 een begin gemaakt kan worden met de reconstructie van de N271.

Lees meer over de reconstructie van de N271 in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 31 januari.


Meer berichten