Bij de Kuilseweg tussen Molenhoek en Malden wordt het fietspad 'landschappelijk ingepast'. (foto: SnelfietsrouteCuijkNijmegen.nl)
Bij de Kuilseweg tussen Molenhoek en Malden wordt het fietspad 'landschappelijk ingepast'. (foto: SnelfietsrouteCuijkNijmegen.nl)

'Landschappelijke inpassing' snelfietsroute bij Lierdal (Molenhoek)

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

MOLENHOEK | Het definitieve ontwerp voor de snelfietsroute tussen Molenhoek en Malden is definitief vastgesteld door de colleges van de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen. "Een jaar geleden hebben we het proces opgestart dat uiteindelijk heeft geleid tot een ontwerp waarin de wensen van aanwonenden zijn meegenomen", weet wethouder Pepijn Baneke (GroenLinks).

Door Martijn Schwillens

"We hebben aanwonenden en andere belanghebbenden bewust mee laten praten over het ontwerp van dit deel van het tracé", kijkt Baneke terug op het doorlopen proces. Aan de hand van een drietal bijeenkomsten in Molenhoek werd een voorlopig ontwerp gemaakt waarop meegekeken werd door een zogeheten 'spiegelgroep' en dat vorige maand voor een laatste keer in Malden en Molenhoek werd gepresenteerd. "Bij elke bijeenkomst waren er meer dan zestig personen aanwezig die ons voorzagen van belangrijke input. We zijn bewust vooraf in gesprek gegaan met aanwonenden. Dat is ons goed bevallen", stelt de wethouder. "Na de laatste bijeenkomst vorige maand zijn nog wat kleine details aangepast en is het college over kunnen gaan op vaststelling van het ontwerp."

Lierdal
Dat meepraten heeft ertoe geleid dat het ontwerp met name in het Lierdal tussen Molenhoek en Malden 'groene' keuzes zijn gemaakt. "Aanwonenden en natuurorganisaties hebben ons op het hart gedrukt dat het fietspad moest passen in de groene omgeving. Dat is gelukt met een grover soort zandkleurig asfalt dat overeenkomt met de landschappelijk inpassing die we voor het Lierdal voor ogen hadden. Op de andere stukken krijgt het fietspad rood asfalt", verduidelijkt Baneke.
Het fietspad wordt ingericht 'om door te fietsen'. "Dus voorrang op bepaalde punten. Op de Middenweg in Molenhoek zijn auto's in de toekomst te gast. Verder wordt het fietspad zo ingericht dat fietsers niet gehinderd worden door al teveel paaltjes en bulten."

Lees meer over de snelfietsroute in De Maas Driehoek van dinsdag 21 februari.

Meer berichten