De gemeenten Boxmeer en Gennep willen de fietsbrug over de Maas verbreden. (archieffoto: SK-Media)
De gemeenten Boxmeer en Gennep willen de fietsbrug over de Maas verbreden. (archieffoto: SK-Media)

'Bestuurlijk lobbytraject' voor verbreding fietsbrug Oeffelt-Gennep opgestart

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

OEFFELT | De gemeente Boxmeer gaat werk maken van verbreding van het fietspad naast de Maasbrug tussen Oeffelt en Gennep. Het 'lobbywerk' dat moet leiden tot het beschikbaar stellen van financiën voor verbreding door Rijkswaterstaat is inmiddels opgestart

Dat laat het college van B en W weten op schriftelijke vragen van raadslid Jan Stoffelen (CDA), die vragen had gesteld naar aanleiding van 'gevaarlijke situaties' op de brug op het moment dat er veel fietsers tegelijk de brug over gaan. "Wij onderschrijven de noodzaak tot verbreding van het fietspad", laten Burgemeester en Wethouders nu weten. "Mede dankzij onze inspanningen en die van de dorpsraad Oeffelt, heeft de provincie Noord-Brabant vorig jaar in het kader van groot onderhoud het fietspad naar de brug al verbreed."
Stoffelen pleitte er voor 'bestuurlijke lobbyactiviteiten via de provincie Limburg en Noord-Brabant bij Rijkswaterstaat op te starten'. "Het college is bereid om dit bestuurlijk lobby traject op te starten. Ambtelijk is dit reeds opgepakt", aldus het gemeentebestuur. "De inspanningen zijn erop gericht om dit knelpunt op de provinciale agenda's te krijgen. (...) Er is geconstateerd dat er een raakvlak is met het koploperproject Oeffelt (korte termijnoplossing voor de hoogwaterveiligheid in Maasheggengebied Oeffelt/Vortum)."

Meer berichten