Burgemeester Thijssenstraat in Beers.
Burgemeester Thijssenstraat in Beers.

Studenten mogen oplossing voor problematiek Beerse weg bedenken

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

BEERS | Een oplossing voor de verkeersproblematiek in de Burgemeester Thijssenstraat in Beers moet gevonden worden door studenten van de hogeschool NHTV en Novi Verkeersacademie. De gemeente Cuijk gaat dit als afstudeeropdracht aanbieden voor vierdejaars studenten van beide onderwijsinstellingen.

Dat schrijft het college van B en W op schriftelijke vragen van D66.
Een raadsmeerderheid stemde afgelopen november in met een onderzoek naar herinrichting van de weg. Dat onderzoek ligt vooralsnog stil, maar moet het volgend schooljaar (september) van de plank worden gehaald. Een meerderheid in de Cuijkse politiek is voorstander van een reconstructie volgens het zogeheten 'shared space'-principe (auto te gast, red.). "Maar hiertoe zien we beperkte mogelijkheden", schrijft het college, "omdat niet elke locatie geschikt is en de verkeersintensiteit er laat zien dat deze 30 km/uur-weg een ontsluitende functie heeft voor het verkeer. 'Shared space' wordt veelal toegepast in meer verkeersluwe gebieden."
De gemeente geeft aan bereid te zijn om in gesprek te gaan met een door D66 aangedragen verkeersdeskundige. Het onderzoek dient echter gedaan te worden door de studenten. Mede omdat eerder besloten is dat het onderzoek kostenneutraal moet gebeuren.

.

Meer berichten