De stuw Grave. (foto: Rijkswaterstaat)
De stuw Grave. (foto: Rijkswaterstaat)

Sluis Grave minder bediend door hoog water

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

GRAVE | Vanwege het hoge water op de maas wordt de sluis in Grave minder bediend, een van de sluizen in Weurt is om dezelfde reden gestremd. 

Er is de komende dagen een 'kleine hoogwatergolf' in de maas meldt de Koninklijke BLN-Schuttevaer. Het water kan door de aanvaring van 29 december alleen maar via de zuidelijke stuw van Grave worden afgevoerd. Om die reden moet bij sluis Grave worden gespuid en is de sluis ook gestremd. Van 22.00 tot 6.00 uur 's ochtends wordt er gespuid en gestremd. Om die reden moet de scheepvaart rekenhing houden met wisselende aterstanden op alle stuwpanden. De binnenvaart wordt aanbevolen zoveel mogelijk via Weurt te varen vanwege het mogelijke oponthoud. 

Uitspoeling van stortebed
Ook is er een uitspoeling van het stortebed achter de stuw geconstateerd, het heeft vooralsnog geen ernstige gevolgen. Met grote stenen wordt het stortebed wel verzwaard, dit is al gebeurd bij een klein deel. Door de hoge stroomsnelheid door de stuw, wordt het storten van de stenen komende maandag pas weer vervolgd. 

Meer informatie
Meer informatie over wat er precies gaat gebeuren bij de stuw? Op www.bln.nl is meer te lezen. 

Meer berichten