Wegwerkzaamheden tussen Mill en Grave.
Wegwerkzaamheden tussen Mill en Grave.

Werkzaamheden Graafseweg-Hogeweg tussen Mill en Grave

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

MILL | De gemeente Mill en Sint Hubert heeft aannemingsbedrijf D. van der Steen B.V. uit Utrecht opdracht verleend voor het uitvoeren van wegwerkzaamheden op de Graafseweg en Hogeweg in Mill. Het betreft het gedeelte vanaf de Karstraat tot aan de gemeentegrens met Grave nabij de Campagnelaan.

De werkzaamheden bestaan uit het frezen van de oude deklaag en het repareren van slechte stukken in de onderlaag. Vervolgens wordt er over de gehele lengte een stalen wapening op het wegdek aangebracht, waarna er twee lagen asfalt aangebracht worden. Daarnaast worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de goten en straatkolken, worden inritten opnieuw bestraat en worden de bermen aangevuld. Tenslotte worden de wegmarkeringen aangebracht.

Verkeerskundige aanpassingen
De Graafseweg en Hogeweg worden gelijktijdig met de asfalteringswerkzaamheden duurzaam veilig ingericht. De kruising Graafseweg-Eikenlaan-Hogeweg wordt dusdanig aangepast dat de doorgaande route Escharen-Langenboom wordt. De Graafseweg takt vervolgens aan op deze bocht en ook de voorrangssituatie wordt aangepast. Het verkeer Escharen-Langenboom krijgt daarbij voorrang op het verkeer van en naar Mill. Verder worden er binnen het huidige 60km-gebied een aantal verhoogde kruisingplateaus aangelegd om het verkeer af te remmen, te weten op de kruisingen Graafseweg-Kanariestraat, Graafseweg-Leeuwerikstraat, Graafseweg-Zuidelijke Bergseweg en de kruising Graafseweg-Maurikstraat. Tot slot wordt het wegdek voorzien van de juiste wegmarkering.
De wegwerkzaamheden starten vrijdag 24 maart en zijn klaar op maandag 3 april. Meer informatie via tel. (0485) 460 300 of per e-mail: wegen@cgm.nl

Meer berichten