De eerste werkzaamheden voor de komomleiding in Haps.
De eerste werkzaamheden voor de komomleiding in Haps.

Schop in de grond voor aanleg Komomleiding Haps

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

HAPS | Gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Gerard Stoffels van gemeente Cuijk hebben vandaag het officiele startschot gegeven voor de aanleg van de Komomleiding Haps. De komomleiding is een gezamenlijk project van de provincie Noord Brabant en de gemeente Cuijk.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: "Met de aanleg van deze komomleiding willen we niet alleen de doorstroming op de provinciale weg N264 verbeteren en de dagelijkse files bij de aansluiting met de A73 oplossen. We investeren vooral in de veiligheid en leefbaarheid in de kom van Haps. Binnenkort rijden al die vrachtwagens gewoon om de kern heen in plaats van erdoor heen en dat is een flinke verbetering." De komomleiding bestaat uit een traject van ruim 4,5 kilometer met onder andere twee rotondes, gedeeltelijke parallelwegen, nieuwe fietspaden en een voorziening voor ambulances om vanuit de ambulancepost snel de snelweg A73 te kunnen bereiken. De uitvoering van het project is in handen van BAM Infra.

Eind 2017 gereed
Er wordt begonnen met de aanleg van de eerste fase van de komomleiding, het gedeelte tussen de A73 en de aansluitingen op het Regionaal Bedrijven terrein Laarakker. Dit deel is volgens planning gereed op 1 juli 2017. Medio mei 2017 kan naar verwachting gestart worden met fase 2 van het project: de herinrichting van de Zoetsmeerweg en de rotonde Zoetsmeerweg/Lokkantseweg. De gehele komomleiding is eind 2017 gereed, mits alle gronden voor fase 2 tijdig in het bezit zijn van de provincie. Mocht onteigening van de laatste benodigde percelen toch noodzakelijk zijn, dan wordt de nieuwe komomleiding medio 2018 in zijn geheel opengesteld voor verkeer.

Lees meer over de Komomleiding in De Maas Driehoek van komende week. 

Meer berichten