Verkeersoverlast in Escharen aangepakt.
Verkeersoverlast in Escharen aangepakt.

Grave pakt verkeersoverlast in Escharen aan

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

ESCHAREN | In Escharen wordt gewerkt aan de waterleiding. Hiervoor zijn allerlei verkeersmaatregelen, zoals een omleidingsroute, getroffen. Dat levert meer overlast op dan voorzien. De gemeente Grave en Brabant Water gaan deze problemen naar eigen zeggen nu te lijf.

Brabant Water is een tachtig jaar oude waterleiding aan het vervangen aan de noordzijde van de Beerschemaasweg. Deze leiding, die al regelmatig lekkages te zien gaf, ligt in de berm/parkeerstrook. De leiding wordt geheel vervangen. Reparaties zijn geen duurzame oplossing en er blijft een groter risico tot problemen voor de bewoners.
Brabant Water heeft voor de te treffen verkeersmaatregelen Traffic Service Nederland (TSN) ingeschakeld. De Beerschemaasweg is een belangrijke route voor verkeer van en naar Escharen. De weg wordt helaas ook veel gebruikt door sluipverkeer. Daarom heeft TSN een plan opgesteld dat niet met allerlei faseringen werkt en met maatwerk per locatie. Ondanks het zorgvuldige plan is er sprake van overlast en zoekend verkeer. Ook worden hier en daar verkeersmaatregelen genegeerd. Naar aanleiding van klachten uit Escharen komen er aanvullende borden en is vanuit woonwijk De Stoof een omleidingsroute uitgezet.

Meer berichten