Noord-Brabant en Limburg betalen samen 100.000 euro voor het haalbaarheidsonderzoek naar de verbreding van het fietspad Oeffelt-Gennep
Noord-Brabant en Limburg betalen samen 100.000 euro voor het haalbaarheidsonderzoek naar de verbreding van het fietspad Oeffelt-Gennep (Foto: Jos Gröniger)

Provincies dragen bij aan haalbaarheidsonderzoek verbreding fietspad Oeffelt-Gennep

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

GENNEP/ BOXMEER |De Provincies Noord–Brabant en Limburg stellen geld beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek naar de verbreding van het fietspad over de Maas tussen Oeffelt en Gennep. Beide provincies hebben toegezegd elk 50.000 euro uit te trekken voor het onderzoek dat op korte termijn kan starten.

Als blijkt dat de verbreding van het door scholieren gebruikte fietspad haalbaar is, kan de uitvoering meeliften op de werkzaamheden van hoogwaterproject Flessenhals Oeffelt.  In het project Flessenhals Oeffelt wordt de doorstroming van de Maas ter hoogte van de brug bij Gennep en Oeffelt bevordert. Het in 2016 gestarte hoogwaterplan van de Provincie Noord-Brabant verkeert in de verkenningsfase die eind dit jaar afgerond wordt.  De planuitwerking vindt komend jaar plaats. De realisatie gebeurt in 2020.

Dagelijks fietsen honderden scholieren vanuit Limburg via de Maasbrug naar scholen in Boxmeer. Noord-Brabantse leerlingen die in Gennep onderwijs volgen maken gebruik van de route, die met name op de Maasbrug een knelpunt kent. 
Eerder werd al gesproken over de verbreding van het fietspad. Nu Flessenhals Oeffelt binnen enkele jaren uitgevoerd wordt, is koppeling van beide werken in de ogen van de gemeentebesturen van Boxmeer en Gennep een goede optie.

Meer berichten