De Maaslijn.
De Maaslijn. (Foto: Martijn Schwillens)

Bijna zestig miljoen euro extra voor gedeeltelijke baanverdubbeling en elektrificatie Maaslijn

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

REGIO | Goed nieuws voor de treinreizigers op de Maaslijn. De voorgenomen gedeeltelijke baanverdubbeling en elektrificatie van de spoorlijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen kan van start gaan. Het rijk en de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland leggen samen ruim 213 miljoen euro op tafel om dit spoor te moderniseren. 

De originele kostenraming was 154,6 miljoen euro, maar wordt nu opgehoogd tot 213 miljoen euro. Dit is nodig om de mogelijke prijs- en marktontwikkelingen en de indexering als gevolg van de opgelopen vertraging te kunnen dekken. Alle partijen hebben recent besloten nog eens de beurs te trekken om nu daadkrachtig door te pakken. Oplevering van het project zal naar verwachting plaatsvinden in de periode tussen december 2023 en december 2024. Daarbij zetten alle partijen zich maximaal in om oplevering eerder mogelijk te maken.

De afspraak is uiteraard van groot belang voor de reiziger, maar ook voor Arriva. Dit openbaar vervoerbedrijf moet voor mei duidelijkheid krijgen in verband met het bestellen van nieuwe treinen voor de Maaslijn. Die zekerheid is er nu. Nu verzorgt Arriva met dieseltreinen de spoordienst op de Maaslijn. Straks komen er elektrische locs te rijden. Voor de tussenliggende dieselperiode tot mogelijk 2024 zullen Arriva en de provincies nog met verbetermaatregelen komen.

Meer berichten