Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De Maaslijn.
De Maaslijn. (Foto: )

Geen lobby voor behoud spitstrein Boxmeer-Nijmegen

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

BOXMEER | De gemeente Boxmeer voelt er niets voor om een lobby te beginnen om de extra spitstrein, die elke werkdag om 8.03 uur tussen Boxmeer en Nijmegen rijdt, te behouden voor de dienstregeling. "Wij hebben begrip voor de afweging van Arriva. We gaan dan ook geen actie of lobby uitvoeren", aldus het college van B en W.

Vervoerder Arriva wil per 2 september extra treinen laten rijden in de ochtendspits tussen Cuijk en Nijmegen, waardoor Boxmeer de extra trein verliest. De VVD had er bij het Boxmeerse gemeentebestuur op aangedrongen actie te ondernemen om de extra spitstrein voor Boxmeer te behouden. Deze trein zorgt echter regelmatig voor vertragingen, omdat tussen Boxmeer en Cuijk veelal enkelspoor ligt. "De verwachting is dat de uitvoeringskwaliteit van de Maaslijn verbetert als deze trein niet meer rijdt. Het voorstel van Arriva zal naar verwachting leiden tot een hogere betrouwbaarheid voor een groot aantal reizigers op het noordelijk deel van de Maaslijn (Cuijk en Mook), tegen een nadeel voor een beperkte groep reizigers (in Boxmeer)."
Volgens de gemeente Boxmeer maken dagelijks elf reizigers gebruik van deze trein. De Maaslijn wordt in de toekomst geëlektrificeerd en krijgt meer dubbelspoor.

Meer berichten