De gemeenteraad lijkt niets te voelen voor het verleggen van de fietsroute voor scholieren van het Schilderspad naar de Rembrandt van Rijnstraat.
De gemeenteraad lijkt niets te voelen voor het verleggen van de fietsroute voor scholieren van het Schilderspad naar de Rembrandt van Rijnstraat. (Foto: Martijn Schwillens)

Raad Boxmeer wil onderzoek naar verkeerslichten op kruising Schilderspad-Spoorstraat

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

BOXMEER | Een meerderheid in de Boxmeerse gemeenteraad wil dat wethouder Jeu Verstraaten (VDB/LO) onderzoek laat doen naar verkeerslichten op de kruising van het Schilderspad met de Spoorstraat. "Zogeheten verkeerslichten met tijdigheid, die automatisch op groen springen voor fietsers als de spoorbomen sluiten", aldus Twan Stiphout (CDA).

Het voorstel van het CDA kreeg woensdagavond direct bijval van VVD, LOF en PK. "In Helmond is een vergelijkbare situatie ook met verkeerslichten opgelost", wist Ron de Bakker (VVD). De verkeerslichten en aanpassing van de kruising zouden de onoverzichtelijkheid van de situatie moeten verbeteren. Ook pleit de raad voor een 'integrale verkeersaanpak', waarbij gekeken wordt naar alle verkeersstromen, dus ook op de Spoorstraat, Sint Anthonisweg en Graafseweg. "Wij willen ons kunnen buigen over een alternatief plan", benadrukte Stiphout.
Tijden de commissievergadering gisteravond bleek Verstraaten niet in staat zijn plannen om het Schilderspad af te sluiten en de fietsroute te verleggen naar de Rembrandt van Rijnstraat te verdedigen. Alleen zijn eigen partij en de SP spraken zich tijdens de commissievergadering niet openlijk uit tegen de voorliggende plannen. De raad neemt 4 juli een definitief besluit.

Lees meer hierover in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 25 juni.

Meer berichten