De presentatie van de plannen voor de N264 trok afgelopen donderdag veel bekijks in De Jachthoorn in Sint Hubert.
De presentatie van de plannen voor de N264 trok afgelopen donderdag veel bekijks in De Jachthoorn in Sint Hubert.

Aanpak N264: 'Leefbaarheid en veiligheid in Sint Hubert verdienen een oplossing'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

SINT HUBERT | 'Het maximale eruit halen tot er wellicht een andere oplossing komt.' Zo schetst wethouder Jos van den Boogaart (AB'90) de plannen van de provincie voor herinrichting van de weg N264 tussen Gennep en Uden, die dwars door Sint Hubert loopt. "De leefbaarheid en veiligheid in Sint Hubert verdienen een oplossing", aldus Van den Boogaart.

"Geen enkel plan leek in het verleden goed genoeg. Uit een enquête van negen jaar geleden leek een rondweg aan de zuidkant van het dorp de meest gewenste oplossing, maar volgens de laatste studie zijn nut en noodzaak niet aangetoond", nam Van den Boogaart de vele aanwezigen in De Jachthoorn afgelopen woensdag nog even mee in de geschiedenis. Opmerkelijk, omdat soortgelijke studies 'nut en noodzaak' wél aantoonden in het vier kilometer verderop gelegen Haps, waar inmiddels de randweg is gerealiseerd. "Dat betekent dat we dus iets moeten doen voor het huidige tracé", vervolgt de wethouder, die namens Mill en Sint Hubert zitting had in de werkgroep, waar ook Uden en de Provincie in deelnamen.
De N264 krijgt een dorpser karakter, met veiligere oversteekplaatsen, snelheidsremmende maatregelen en een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. De herinrichting moet in 2022 zijn afgerond.

Meer berichten