Leerlingen laten hun fiets controleren op het schoolplein in Boxmeer.
Leerlingen laten hun fiets controleren op het schoolplein in Boxmeer. (Foto: Roosje Kampschreur)

Fietscontrole op Metameer

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

STEVENSBEEK / BOXMEER | In oktober is de jaarlijkse fietsverlichtingsactie van de ANWB van start gegaan. Leerlingen van Metameer Stevensbeek en jenaplan Boxmeer lieten donderdag hun fiets controleren op het schoolplein. Leerlingen werden bewust gemaakt van hun kwetsbaarheid in het donker. Goed functionerende verlichting is heel belangrijk, zeker nu de dagen korter worden.

De fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen het Elzendaalcollege Boxmeer, het Pro College en Metameer, gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, politie en diverse fietsenmakers uit de regio. Hugo Pennings van Metameer zet zich samen met zijn collega's in voor de veiligheid van fietsers in het verkeer. "In Noord-Brabant vallen jaarlijks de meeste dodelijke verkeersslachtoffers onder fietsers. Het ultieme doel is dit aantal terug te brengen tot nul." Leerlingen van jenaplan Boxmeer ervaren met de Afleiding Bike 3D op een leuke en innovatieve manier wat de gevaren zijn van afleiding door middel van smartphonegebruik en muziek luisteren tijdens het fietsen.

Fietsverlichtingscontrole

Leerlingen van Metameer lieten hun fiets op het schoolplein controleren. Thijs Hendriks en Theo Aben controleren de fietsen van Metameer in Stevensbeek en Gerard Kocken en Maurix Tweewielers van Metameer in Boxmeer. Zij wezen leerlingen op eventuele gebreken. Bij de aangesloten fietsenmakers krijgen leerlingen korting om de reparaties uit te voeren. De kosten voor de onderdelen, zoals de batterijen van de fietsverlichting, zijn voor rekening van de gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis.

Meer berichten