Op de Dorpsstraat in Beugen komt ter hoogte van het sportpark van VIOS'38 een 'Snelheidsmeterspaarpot'.
Op de Dorpsstraat in Beugen komt ter hoogte van het sportpark van VIOS'38 een 'Snelheidsmeterspaarpot'. (Foto: Martijn Schwillens)

Afremmen op de Dorpsstraat levert Beugen voortaan geld op

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

BEUGEN | Met ingang van vrijdag 29 november wordt de Dorpsstraat in Beugen, ter hoogte van het sportpark van VIOS'38, uitgerust met een 'Snelheidsmeterspaarpot' van NUL Verkeersdoden Brabant. Iedereen die zich op de Dorpsstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot voor het dorp.

Door de inzet van de zogeheten 'snelheidsmeter met beloning' daalde in Helmond het percentage snelheidsovertreders met 42%.
Op de Dorpsstraat in Beugen wordt regelmatig te snel gereden, een weg met veel kinderen door de sportvelden en de basisschool. Begin november heeft een snelheidsmeting plaatsgevonden en hieruit is gebleken dat 71% van de voorbijgangers de maximumsnelheid overschreed. De hoogst gereden snelheid was 83 km/uur. Reden voor de gemeente Boxmeer om de 'Snelheidsmeterspaarpot' in te zetten. Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is zichtbaar op het bord. Het bedrag komt ten goede aan de verkeersveiligheid van Beugen.
De provincie Noord-Brabant, waar tussen 2016 en 2018 met afstand de meeste verkeersdoden per provincie vielen, is eigenaar van de meter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze.

Meer berichten