Artist impression van de fietsbrug tussen Cuijk en Mook.
Artist impression van de fietsbrug tussen Cuijk en Mook. (Foto: Manon Bimbergen)

Bedenk een naam voor de Cuijk-Mook

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

MOOK/CUIJK | De gemeenten Mook en Middelaar en Cuijk roepen iedereen op een leuke, aansprekende naam voor de fietsbrug Cuijk-Mook te verzinnen. Degene die de gekozen naam bedenkt, kan een verassing tegemoet zien, wordt uitgenodigd om bij de opening van de fietsroute en -brug aanwezig te zijn en hem of haar valt als bedenker van de naam natuurlijk eeuwige roem ten deel.

Om gemakkelijk en snel van Cuijk naar Nijmegen v.v. te kunnen fietsen, wordt een snelle fietsroute (of snelfietsroute) aangelegd. Een belangrijk onderdeel van deze route is een brug over de Maas die de Brabantse (Cuijk) en Limburgse (Mook) Maasoever verbindt. De snelfietsroute heeft inmiddels de naam MaasWaalpad gekregen maar de fietsbrug zèlf heeft nog geen naam. Het ontwerp van de brug werd destijds door het begeleidend Kwaliteitsteam beoordeeld als 'fraai', en 'goed doordacht'. "De nieuwe fietsburg vormt ook een vanzelfsprekend geheel met de er naast liggende spoorbrug", aldus het team. De hoofdoverspanning (boven de Maas) van de fietsbrug wordt geheel in staal uitgevoerd, de aanbruggen (boven de uiterwaarden) worden van beton. De brug krijgt een voetpad van anderhalve meter breed en een fietspad van vier meter breed. De brug is niet bedoeld en ook niet ontworpen voor (toekomstig) autoverkeer. Wel kunnen kleine dienst-, nood- en hulpverleningsvoertuigen over de brug rijden.

Naam indienen
Voor het indienen van namen is tot 10 maart 2020 een speciaal e-mailadres opengesteld: naamfietsbrug@cgm.nl. Indieners wordt gevraagd naast de ingediende naam (voorstel) hun contactgegevens achter te laten. Na sluiting van de inzendtermijn buigt een speciale jury zich over de ingediende namen. Bij de officiële opening, september 2020, wordt de winnende naam onthuld.

Meer berichten