Aanwonenden van de Lokkantseweg in Haps pleiten al jaren voor het veilig maken van de weg.
Aanwonenden van de Lokkantseweg in Haps pleiten al jaren voor het veilig maken van de weg. (Foto: Martijn Schwillens)

Pas na de zomer plan van aanpak Lokkantseweg in Haps

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

HAPS | De gemeente Cuijk komt pas na de zomer met een plan van aanpak om de verkeersveiligheid op de Lokkantseweg in Haps te verbeteren. Aanwonenden van de weg hebben bij de gemeente een plan ingediend dat door de gemeente wordt beoordeeld op haalbaarheid 'en om te kijken of deze plannen in overeenstemming zijn te brengen met landelijke richtlijnen'. 

Door onze redactie

Eind december 2019 droeg de gemeenteraad toenmalig wethouder Gerard Stoffels (ABC) op om nog voor de zomer met een verbeterplan voor de 'levensgevaarlijke' weg in het Hapse buitengebied te komen. Aanwonenden hadden daar op aangedrongen. Zij klagen al langer over een 'donkere en duistere weg', waar zeker fietsers vaak niet of te laat worden gezien door automobilisten. Naar aanleiding van de motie zijn buurt- en straatgenoten geënquêteerd. Vervolgens heeft de gemeente een tweetal bijeenkomsten gehouden, waarbij enkele maatregelen zijn gepresenteerd. De werkgroep Lokkantseweg, waarin de aanwonenden zijn vertegenwoordigd, vonden deze maatregelen onvoldoende en zijn vervolgens zelf aan de slag gegaan. Dit plan van aanpak wordt nu getoetst op voor- en nadelen en de te verwachten effecten op de hoeveelheid verkeer en snelheid van automobilisten. "We hebben nog enige tijd nodig om te kijken of en hoe deze plannen in overeenstemming zijn te brengen met landelijke richtlijnen", aldus de gemeente.

Buurt denkt anders over problematiek en maakt eigen plan

Ongelukken
De Lokkantseweg is een veelgebruikte sluiproute tussen Haps en Beugen (Boxmeer). In de afgelopen jaren gebeurden er verschillende ongelukken, waaronder één met dodelijke afloop. De gemeente Cuijk wil direct na de zomer nog een bijeenkomst met de buurt organiseren om alles door te spreken en hoopt 'in september doch uiterlijk oktober 2020' met een finaal voorstel te komen.

Meer berichten