Het kruispunt van de snelfietsroute met de Mariagaarde in Katwijk wordt onder handen genomen.
Het kruispunt van de snelfietsroute met de Mariagaarde in Katwijk wordt onder handen genomen. (Foto: Martijn Schwillens)

Veiligheid op kruisingen snelfietsroute in Cuijk en Katwijk verbeterd

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

KATWIJK/CUIJK | De gemeente Cuijk heeft acht maatregelen genomen waarmee de veiligheid van een tweetal kruisingen op het MaasWaalpad wordt verbeterd. Het gaat om de locaties waar de snelfietsroute kruist met de Galberg in Cuijk en de Mariagaarde in Katwijk.

Door Martijn Schwillens

Uitgangspunt van de snelfietsroute is dat fietsers (van Cuijk tot en met Nijmegen) bij elk kruispunt voorrang hebben op gemotoriseerd verkeer. Voor de kruising van het MaasWaalpad met de Galberg in Cuijk-Noord kan een dergelijke situatie echter niet worden gerealiseerd, mede omdat de kruising zeer dicht bij de overgang ligt en een 'valstriksituatie' kan ontstaan waarbij (vracht)verkeer op het spoor moet wachten op fietsers. Zodoende krijgt fietsverkeer op deze kruising geen voorrang.

Voor de kruising met de Mariagaarde zijn maar liefst acht maatregelen genomen

Mariagaarde
Voor de kruising met de Mariagaarde zijn maar liefst acht maatregelen genomen. De gemeente heeft extra grond aangekocht, waardoor de zichtbaarheid van het verkeer op zowel de Mariagaarde als het fietspad beter zichtbaar wordt. Verder wordt het verkeersplateau verhoogd en komt er een waarschuwingssysteem met verlichting dat gemotoriseerd verkeer bewust maakt dat zij (kruisende) fietsers -die voorrang hebben- naderen.
De snelfietsroute wordt op zaterdag 26 september 2020 geopend.

Meer berichten