De oversteekplaats bij de Cuijkse Tuinen, nabij De Waai, is volgens veel wijkbewoners 'gevaarlijk'.
De oversteekplaats bij de Cuijkse Tuinen, nabij De Waai, is volgens veel wijkbewoners 'gevaarlijk'. Foto: Martijn Schwillens

‘Gevaarlijke’ verkeerssituatie rond De Waai in Cuijk weer op de agenda

Verkeer en vervoer 1.080 keer gelezen

CUIJK | De verkeerssituatie rond basisschool De Waai in Cuijk blijft de gemoederen bezighouden. Een zogeheten werkgroep Verkeersveiligheid gaat nu kijken hoe de situatie aan de Lavendel verder verbeterd kan worden.

De situatie rond de basisschool, met veel (te) hard rijdend autoverkeer en overstekende kinderen en ouders, is al langer onderdeel van gesprekken tussen de wijkraad Heeswijkse Kampen en de gemeente Cuijk. Ondanks een ‘Smiley’ (die de snelheid aangeeft) en een extra zebrapad voor voetgangers en fietsers die naar de speeltuin in de Cuijkse Tuinen willen, is de situatie volgens veel wijkbewoners nog steeds gevaarlijk. Dit kwam ook naar voren uit de jaarlijkse wijkschouw die onlangs is uitgevoerd. “Door bestuurswisselingen binnen de school heeft dit project enige tijd stilgelegen”, aldus wijkraadvoorzitter Yvette van Rijckevorsel. De werkgroep gaat nu op zoek naar een verbetering van de situatie ter plekke. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant