De Bontsestraat en Beversestraat in Cuijk worden opnieuw ingericht.
De Bontsestraat en Beversestraat in Cuijk worden opnieuw ingericht. (Foto: Ten Haaf Fotografie)

Beversestraat en Bontsestraat in Cuijk gaan op de schop

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

CUIJK | De Beversestraat en de Bontsestraat in Cuijk gaan op de schop. Uiterlijk voor de zomer wil de gemeente begonnen zijn met een reconstructie van beide wegen. Beide straten krijgen nieuw asfalt, worden opnieuw ingericht en er komt een duidelijke scheiding tussen de rij- en fietsstrook.

Het wegdek is versleten en wordt vervangen. Ook worden de wegen anders ingericht, er wordt een hemelwaterriool aangelegd, de lichtmasten worden vervangen en er wordt groen aangeplant. De herinrichting houdt onder andere in dat in beide straten fietssuggestiestroken van rood asfalt aan beide zijden worden aangelegd. Deze fietssuggestiestroken worden aangelegd omdat de Bontsestraat en de Beversestraat belangrijke wegen zijn in de fietsverbinding tussen Vianen en Cuijk. De rijstrook voor het autoverkeer wordt uitgevoerd in zwart asfalt.

Veiligere situatie bij bushalte
De situatie in de bocht nabij de bushalte en de uitgang van het station, waar de Bontsestraat overgaat in de Beversestraat, wordt eveneens verbeterd. De opstelplaats van de halte voor de bus wordt verbreed, waardoor de bus niet meer gedeeltelijk op de rijbaan staat. Verder wordt een veilige voetgangersoversteekplaats aangelegd. Voetgangers kunnen nu op een overzichtelijk punt oversteken. Verder wordt ten aanzien van het verbeteren van de verkeersveiligheid, de uitgang van het station verbreed, waardoor een overzichtelijkere situatie ontstaat. Aan de zijde met even huisnummers wordt een doorlopend trottoir aangelegd. Op de kruisingen Beversestraat/De Nieuwe Erven en de Bontsestraat/Korte Beijerd komen drempels. Ook wordt extra groen aangelegd.
De vervanging van het wegdek biedt de gelegenheid om een hemelwaterriool met infiltratiebuizen aan te leggen. Hemelwater in de bodem laten infiltreren gaat verdroging tegen en het is goedkoper omdat er minder schoon hemelwater naar de rioolzuivering wordt afgevoerd.
De werkzaamheden aan beide wegen moeten uiterlijk voor de zomer begonnen zijn.


Meer berichten