Onnodige onrust over fietsstraat Molenhoek

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
MOLENHOEK - Is het stemmingmakerij of is het oprechte ongerustheid? De brief die verspreid is bij de bewoners van de Middelweg heeft volgens wethouder Pepijn Baneke voor veel onnodige ophef gezorgd. "De Middelweg wordt een fietsstraat waar de auto's te gast zijn en de veiligheid van de fietsers verhoogd wordt. Het wordt zeker geen fietsracebaan."

De Middelweg in Molenhoek is opgenomen in de snelle fietsroute tussen Cuijk en Nijmegen. "De aanleg van de snelfietsroute is bestuurlijk op 4 februari besloten. Het akkoord is gesloten tussen een groot aantal partijen zoals de gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen, de provincies Noord Brabant, Limburg en Gelderland en ProRail", zegt Baneke, "de financiering is rond."

[image=302774]

Volgens de wethouder wordt in de brief gesuggereerd dat de Middelweg na de herinrichting het domein wordt van voorbij razende fietsers. In het schrijven dat volgens Baneke waarschijnlijk door een Maldense actiegroep verspreid is wordt gesteld dat mensen door de fietsers van de sokken gereden worden in hun tuin. "Ik weet niet of mensen dat beeld hebben. Maar wij zien de aanleg van de fietsstraat als verbetering van de openbare ruimte", zegt Baneke, die zegt dat hij de onrust wil wegnemen. "De bewoners worden zeker betrokken bij de herinrichting van de straat. Op 19 maart is er een inloopavond over de fietsstraat. Daar komen de technische invulling, inspraakmogelijkheden en besluitvorming aan de orde. Mogelijk volgt er in de toekomst een extra informatiebijeenkomst over de fietsstraat. En als dat gewenst is willen we later ook nog een excursie naar een fietsstraat in de buurt organiseren."

[image=302775]

Uitvoering
De uitvoering van de snelfietsroute wordt integraal opgepakt. Met de gemeenten Heumen en Nijmegen hebben we afgesproken dat het gedeelte tussen de fietsbrug over de Maas en Nijmegen integraal uitgevoerd wordt. ", zegt Baneke. "Het hele traject tussen Cuijk en Nijmegen is, met aanleg van de brug, in 2017 gereed. Ja, dat is een ambitieuze planning."
De aanleg van de snelle fietsroute kost Mook en Middelaar 200.000 euro. Het regionaal Mobiliteitsoverleg betaalt hetzelfde bedrag bij.
Meer berichten