<p>Han van Oort naast De Zonnebus aan de Maaskade in Cuijk.</p>

Han van Oort naast De Zonnebus aan de Maaskade in Cuijk.

(Foto: Eigen foto)

Populaire Zonnebus breidt route door Cuijk verder uit

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

CUIJK | De Zonnebus heeft zijn route door Cuijk uitgebreid. De bus, een initiatief van de wijkraad Padbroek, zal op verzoek van wijkbewoners en vaste reizigers worden uitgebreid met een halte bij de Lidl en Castella. “Zo krijgen ouderen meer mogelijkheden om boodschappen te doen en naar georganiseerde activiteiten te gaan”, aldus Han van Oort.

“De mensen beginnen na onze start aan het idee van een bus te wennen en inmiddels zijn er vragen. Er is met name belangstelling om naar de Lidl te gaan om daar boodschappen te kunnen doen. We gaan nu vanaf de Aldi naar de Lidl en vandaar kunnen we op de terugweg naar het centrum mooi bij Castella stoppen. Daar is het ontmoetingscentrum ‘t Fort waar andere dingen georganiseerd worden dan in ‘t Doehuis. Dat betekent dat de dienstregeling moet worden aangepast.”
De Zonnebus rijdt elke maandag, woensdag en vrijdag, van 9.00 tot 16.00 uur. Vertrek- en eindpunt is altijd het Doehuis in Padbroek. De route loopt onder meer langs alle supermarkten, gemeentehuis, station en het centrum van Cuijk. De prijs voor een retourtje is slechts 1,00 euro. “Als de belangstelling groot genoeg is, willen we 5 dagen per week gaan rijden. Daarom zijn we op zoek naar chauffeurs.” Belangstellenden kunnen contact opnemen met Charles van Hoof, 06-12055121 of via het contactformulier op www.zonnebuscuijk.nl 


De dienstregeling van de Zonnebus. - Zonnebus

Meer berichten