Inloopmiddag aanpak Blauwstraat

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
OPLOO - Om uitleg te geven over de snel naderende werkzaamheden organiseert de werkgroep reconstructie Blauwstraat in samenwerking met de gemeente Sint Anthonis op donderdag 28 mei een inloopmiddag in Oploo.

[image=307633]

Tijdens de inloopmiddag is er een mogelijkheid om de laatste gedetailleerde tekeningen in te zien en er kunnen vragen worden gesteld. Namens de gemeente geeft projectleider Perry Peeters graag een toelichting, terwijl Henk Goossens deze middag de werkgroep reconstructie Blauwstraat vertegenwoordigt.
De werkzaamheden, die aanvankelijk in juni zouden beginnen, gaan nu in juli van start en worden in drie fases uitgevoerd. Naar verwachting is het karwei in oktober-november geklaard. Op korte termijn worden aannemers uitgenodigd om in te schrijven op de werkzaamheden, zodat nog voor de bouwvak gestart kan worden. Tijdens de werkzaamheden worden er omleidingen ingesteld.

Historie
De gemeenteraad van Sint Anthonis heeft 500.000 euro vrijgemaakt voor de reconstructie van de Blauwstraat (vanaf de N272 tot de komgrens op de Deurnseweg) en voor veiligheidsmaatregelen, geluidsreductie en infiltratie van regenwater is 300.000 euro beschikbaar.
Doel van de aanpak van de circa 1 km lange betonnen herriebaan is het terugdringen van de geluids- en trillinghinder, vergroten van de verkeersveiligheid en tegelijkertijd de openbare inrichting verbeteren. Dat gebeurt door een nieuwe inrichting, het aanbrengen van geluid reducerend asfalt, snelheid remmende maatregelen en een nieuwe groene aanplant.
De inloopmiddag is op 28 mei van 15.00 tot 19.00 uur in gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid, Grotestraat 12 in Oploo. Voor meer informatie bel Henk Goossens, voorzitter van de werkgroep Blauwstraat: (0485) 38 25 02.
Meer berichten