Onverharde weg Padbroek dicht voor auto's

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
CUIJK - De onverharde weg langs het spoor in Padbroek moet op korte termijn worden gesloten voor al het autoverkeer. Dat zegde wethouder Gerard Stoffels (ABC) gisteravond tijdens een bijeenkomst over dit onderwerp in het Doehuis toe. Daarmee komt hij tegemoet aan een grote wens van omwonenden in Padbroek en Sint Agatha.

[image=266305]

De onverharde weg - tussen het Hagelkruis in Padbroek en de Drogesestraat in Sint Agatha - zorgt volgens omwonenden al jarenlang voor overlast. De vijftigtal aanwezigen op de bijeenkomst vertelden Stoffels en verkeerskundige Eric Noij over 'illegale activiteiten (dealen, afwerkplek, illegale afvaldump) en overlast (opwaaiend stof en hardrijdend sluipverkeer)'.

Voorstellen
Stoffels legde omwonenden meerdere opties als oplossing voor, waarbij een overgrote meerderheid voorstander bleek van het plaatsen van paaltje op de weg, net achter de volkstuintjes. Hierdoor blijft de weg wel toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Stoffels kon nog geen termijn verbinden aan de wegafsluiting, omdat hij eerst moet onderzoeken of dit gevolgen heeft voor het calamiteitenplan.
Meer berichten