Verkeerscontrole Noordelijke Rondweg

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
SINT-OEDENRODE - Op de Noordelijke Rondweg in Sint-Oedenrode heeft de politie dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden.

[image=275170]

Er werd onder meer gecontroleerd op snelheid en alcohol gebruik. De controle werd gehouden in samenwerking met de RDW, dus ook die dienst kon controleren op hun terrein van werkzaamheden.
In totaal zijn 106 voertuigen gecontroleerd. Naast het afnemen van alcoholtesten werd ook gecontroleerd of de bestuurders in het bezit waren van de juiste (auto)papieren en werd de technische staat van een voertuig gecontroleerd.
In het kader van het Donkere Dagen Offensief werd gelet op verdachte zaken, zoals bijvoorbeeld het bij zich hebben van inbrekersgereedschap.

Aanhouding en bekeuringen
Een 39-jarige Poolse bestuurder zonder vaste woon- en verblijfplaats werd tijdens de controle aangehouden. Hij was namelijk niet in het bezit van een rijbewijs en in de auto die hij bestuurde werd een busje pepperspray en inbrekersgereedschap aangetroffen. Verder werden 21 bekeuringen geschreven voor diverse overtredingen, zoals te gladde banden (2x), losse accu (2x), geen rijbewijs kunnen tonen (5x) en onverzekerd rijden (3x). Geen van de bestuurders had teveel gedronken maar één automobilist kreeg een tijdelijk rijverbod opgelegd omdat hij onder invloed was van softdrugs.

Content
Burgervrijwilligers deden ook mee met de controle en informeerden de automobilisten waarom de controle plaatsvond. Daarbij deelden zij preventiefolders uit met daarin onder andere (woning-)inbraakpreventietips. De meeste automobilisten bleken in de omgeving van of in Sint-Oedenrode zelf te wonen. Ze waren over het algemeen zeer content dat dergelijke controles worden gehouden om, naast vergroting van de verkeersveiligheid, ook het inbrekersgilde te dwarsbomen.
Meer berichten