'Genoeg alternatieven voor Holthesedijk'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
HOLTHEES | Er zijn voldoende alternatieve routes tussen Overloon en Holthees en Maashees beschikbaar als de Holthesedijk tussen beide dorpen wordt afgesloten. Dat stelt het Boxmeerse college van B en W naar aanleiding van schriftelijke vragen van VDB/LO. "De route via de Biesplanken is het kortste alternatief. Deze is 1,1 kilometer langer met een extra reistijd van twee minuten", aldus B en W.

[image=314220]

Betekent afsluiting van de Holthesedijk 'het afsnijden van een slagader', zoals de Dorpsraad Holthees-Smakt het verwoordt, of is het feitelijk een kwestie 'van een stukje omrijden', zoals wethouder Peter Stevens (CDA) eerder zei? Die vraag zal de komende weken centraal staan. Duidelijk is dat de weerstand tegen het plan, vooral in Holthees en Smakt, erg groot is. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat in beide dorpen overal protestposters hangen maar vooral op de 100% respons die de Dorpsraad kreeg op de enquête. Daaruit blijkt dat 93% van de bewoners van Holthees en 87% van de Smaktse inwoners tegen afsluiting is. "Grootschalige ontwikkeling zonder rekening te houden met de mening van de inwoners is ongewenst", was één van de opgetekende reacties.

Aanpassingen
Veel inwoners van Holthees zijn georiënteerd op het Overloonse winkelcentrum. De dorpsraad heeft becijferd dat de 700 voertuigen die dagelijks moeten omrijden, op jaarbasis 150.000 euro aan extra brandstofkosten kwijt zijn.
De gemeente Boxmeer wil de alternatieve route via de Biesplanken, nu 3,60 meter breed, over een lengte van 1.750 meter verbreden met grasstenen. Ook zijn aanpassingen in de scherpe bochten noodzakelijk en moeten de aansluitingen met de Holthesedijk en Overloonseweg worden aangepast en verbreed. De geraamde kosten zijn 175.000 euro.

Informatieavond
De Dorpsraad Holthees-Smakt houdt op woensdag 2 september een informatieavond in zaal Het Trefpunt, Gildestraat 40 in Holthees. Aanvang is 20.00 uur.

Lees meer over de Holthesedijk in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 1 september 2015.
Meer berichten