Grave 'totaal verrast' over afsluiting brug

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
GRAVE | “Totaal verrast door het bericht in de krant!” Aan het woord is de Graafse wethouder Jeroen Joon over het afsluiten van de brug over de Maas midden in het toeristenseizoen. Zijn reactie komt tijdens het maandelijkse persgesprek als hem om een reactie gevraagd wordt op de geplande afsluiting van de Graafse brug de komende weken. "Er is geen enkele afstemming met ons geweest."

Door Annelies Graafsma

[image=310489]

“Natuurlijk begrijp ik dat wegverbetering plaats moet vinden”, zegt Joon (VVD), “maar Grave is economisch afhankelijk van het toerisme. Er is geen enkele afstemming met ons geweest! Ik ga contact met Rijkswaterstaat opnemen en zal er op aandringen dat de periode dat het werk wordt uitgevoerd, wordt aangepast. De werkzaamheden zijn natuurlijk al lang gepland, maar onze stad moet het hebben van het toeristische seizoen en dit is echt een brug te ver! Als portefeuillehouder verwacht ik een serieus gesprek hierover.”
“Natuurlijk”, reageert collega-wethouder Erik Daandels (CDA), “het wegdek wordt er beter op; is er gekozen voor een vakantieperiode met minder vrachtauto’s. Maar nogmaals, voor ons gaat het toerisme voor alles. Dan maar even tijdelijk een file. Alles is beter dan Grave links en rechts laten liggen en tien kilometer moeten omrijden.”
Fietsers, wandelaars en bussen kunnen tijdens de werkzaamheden van 27 juli tot en met 6 september de brug van Grave wel gebruiken.
Meer berichten