Informatieavond Brugstraat Gennep

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
GENNEP - De voorbereidingen op de reconstructie van de Brugstraat in Gennep zijn al op gang gekomen, de werkzaamheden starten maandag 20 juli. Aannemers Gebra en de gemeente Gennep houden woensdagavond een informatieavond over het hele project dat eind dit jaar opgeleverd wordt.

[image=298062]

De informatieavond, die duurt van 19.30 tot 20.30 uur, vindt plaats in het gemeentekantoor. Bezoekers kunnen vanaf 19.15 uur de ingang aan de Torenstraat gebruiken.
Wethouder Jan Welles opent de bijeenkomst. Aannemer Gebra licht de planning en uitvoering via beelden toe. Ook kunnen vragen gesteld worden.

[image=303766]

De aanleiding voor de reconstructie zijn de noodzakelijke rioleringswerkzaamheden. Omdat de Brugstraat daarom op de schop gaat, is besloten ook de weg opnieuw in te delen. Na de reconstructie heeft de Brugstraat twee gescheiden rijbanen met fietssuggestiestroken. Ook wordt het tracé tussen het Hart van Gennep en de Prins Bernhardlaan ingericht als 30 km-zone. Het wegvlak tussen het nieuwe plateau bij de Bernhardlaan en de Weverstraat blijft 50 km-zone. Langs de weg worden parkeerhavens aangelegd.
Meer berichten