Meedenken over de fietsbrug over de Maas

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
MOOK | Vertegenwoordigers van de gemeenteraden van Cuijk en Mook en Middelaar, dorps- en wijkraden en andere belangstellenden hebben deze week in Mook een 'creatieve sessie' gehouden om tot de kaders te komen voor de aanbesteding van de nieuwe fietsbrug over de Maas, die vanaf 2017 Katwijk en Mook met elkaar gaat verbinden. "Maar ik roep iedereen op om input te leveren voor het uiteindelijke ontwerp", aldus de Cuijkse vervoerswethouder Gerard Stoffels.

[image=312305]

De fietsbrug gaat deel uitmaken van de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen (campus). "Bureau Snijboom & Zo heeft de creatieve sessie begeleid. Met een groep van twintig à 25 man hebben we ideeën gedeeld en aangegeven hoe wij denken over wat de brug zal moeten uitstralen", legt Stoffels uit. "Iedereen had vooraf een huiswerkopdracht gekregen: drie iconische gebouwen, beelden of bruggen meenemen die voor ieder voor zich tot de verbeelding spraken. De ideeën waren zeer divers en zullen door Snijboom & Zo, samen met de input van mensen van buitenaf, worden gebundeld en worden uitgewerkt tot een compleet verhaal dat dient als blauwdruk voor de aanbesteding die in oktober zal plaatsvinden."
Stoffels benadrukt dat 'alleen kaders aangegeven zullen worden'. "Het is vervolgens aan de creativiteit van de architectenbureaus om tot een passend ontwerp te komen."

Creatieve ideeën
De aanleg van het fietspad aan Cuijkse zijde staat gepland voor 2016. De brug moet in 2017 gebouwd worden. "Eerst moet het ontwerp nog uitgewerkt worden." Stoffels vult aan: "Dit is een prachtig project voor Cuijk en regio. Het zorgt voor een enorme impuls voor het fietsverkeer tussen Cuijk en Nijmegen, zeker nu steeds meer mensen een elektrische fiets hebben. Het zal ook de A73 en Maaslijn gaan ontlasten. Ik denk dat we nog een boel plezier gaan beleven aan de snelfietsroute."
Stoffels hoopt dat bewoners van het Land van Cuijk en Noord-Limburg nog met de nodige creatieve ideeën voor de brug komen. "Ieders input is welkom." Zelf ideeën, een verhaal, foto's of zelfs een ontwerp voor de brug? Deze kunnen ingediend worden per e-mail naar:
.

Meer over de fietsbrug en snelfietsroute in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 14 juli 2015.
Meer berichten