Voorrangsituatie rotonde Milsbeek onduidelijk

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
MILSBEEK - De voorrangsituatie op de rotonde Stonehands in Milsbeek is niet in orde. Dat vindt Martien Stoffels, de wijkagent van de gemeente Mook en Middelaar. Volgens de agent hebben fietsers niet op de gehele rotonde voorrang.

[image=295387]

“Als je vanuit Gennep richting Mook fietst en je ontdekt dat je iets vergeten bent en besluit via de rotonde terug te keren, bestaat de kans dat je bij de rotondeoprit aan de noordzijde geen voorrang krijgt.“ Ook fietsers die vanaf de Zwarteweg richting Gennep rijden lopen bij dezelfde oversteek gevaar. Volgens Stoffels komt dat omdat het verkeersbord B6 (Waarschuwingsbord voorrangskruising pas na het fietspad staat.
Verkeerstechnisch zou dat volgens de agent niet juist zijn. Bovendien is de plaatsing van de waarschuwingsborden niet erg consequent. “Bij de andere twee toegangswegen staan de borden wel juist. Ik heb de zaak aangekaart bij de Provincie Limburg maar er is nog geen actie ondernomen.” Fietsers en automobilisten die van de fraaie rotonde Stonehands in Milsbeek gebruik maken zijn bij deze dus gewaarschuwd!
Meer berichten