Hek op Jan van Cuijkstraat is verwijderd

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
CUIJK - De gemeente Cuijk heeft vanmiddag het hek op het fietspad van de Jan van Cuijkstraat in Cuijk verwijderd. Aanleiding zijn aanhoudende klachten over een onveilige verkeersituatie en het ongeval met twee kinderen dat gistermiddag plaatsvond op de rotonde bij de tijdelijke locatie van basisschool De Zevensprong.

[image=287121]

"Wij hebben de situatie vanaf dag één, toen er mede wat onduidelijkheid was doordat er nog borden stonden over een wegafsluiting in het centrum, in de gaten gehouden", vertelt wethouder Gerard Stoffels (ABC). "De verkeerssituatie zoals-ie de voorbije 2,5e week was, is tot stand gekomen na overleg tussen verkeersouders, de school en onze verkeersexperts. Op andere plekken in Nederland was dit een beproefd concept. Fietsers en automobilisten moesten duidelijk wennen, maar in onze ogen was het niet gevaarlijk. Bovendien stond er voor dinsdag 23 september een evaluatie gepland. Tot die tijd wilden we het nog aankijken, maar gisteren was daar het ongeluk met die twee kinderen en het was juist bedoeld om de veiligheid voor de kinderen te bevorderen. De politie heeft ons gevraagd of er snel iets aan gedaan kon worden en dat is vanmiddag gebeurd door het hek weg te halen en het fietspad weer vrij te geven."

Nieuwe situatie
In de nieuwe situatie bij de rotonde van de Hapsebaan en Jan van Cuijkstraat kunnen fietsers, komende vanuit Padbroek, gewoon hun weg vervolgen over het fietspad of oversteken op de rotonde. Wie rechtdoor fietst, slaat nu circa veertig meter verderop linksaf richting De Zevensprong. "Daarom laten we de wegversmalling nog zo", legt Stoffels uit. "Zo'n versmalling vermindert de vaart bij automobilisten en geeft meer ruimte aan fietsers. Dit verhoogt de verkeersveiligheid."
De evaluatie van de verkeerssituatie blijft staan op dinsdag 23 september.

Meer over de verkeerssituatie in de Jan van Cuijkstraat in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 23 september.
Meer berichten