Feestelijke opening ophaalbrug Beers-Linden

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
LINDEN/BEERS - Bijna een half jaar was de vaste verbinding tussen Beers en Linden verbroken. Nu siert een nostalgische ophaalbrug het landschap tussen de twee dorpen. Op zondag 13 juli om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats van de nieuwe brug aan de Steegstraat. De opening wordt verricht door wethouder Maarten Jilisen, maar ook enkele Beerse en Lindense verenigingen hebben een rol.

[image=280754]

De inwoners van Linden en Beers zijn blij met de nieuwe brug: een definitieve verbinding tussen de twee dorpen. Belangrijk voor het verenigingsleven, maar ook de vele fietsers en wandelaars kunnen de vertrouwde toeristische route weer nemen.
Van Boekel Zeeland realiseerde de brug in opdracht van de JV Dommelsvoort, de ontwikkelaar/initiatiefnemer van Waterpark Dommelsvoort. En zet daarmee de eerste stap in de uitvoeringsfase van het plan.

Dorpsraden
Voor de dorpsraden Beers en Linden en voor Van Boekel, een moment om even bij stil te staan. Gezamenlijk organiseren zij zondagmiddag de feestelijke opening van de brug. Aansluitend is er een gezellig samenzijn, muzikaal opgeluisterd door lokale muziek-verenigingen en Zangeres Pearl.
In verband met de feestelijke ingebruikname is de weg die dag van 13.00 uur tot 16.30 uur even afgesloten. De omleidingsroute zal tot die tijd blijven staan.
Meer berichten