'Al in 2015 fietsbrug over de Maas'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
MOOK/KATWIJK - In het meest gunstige geval kunnen de eerste fietsers al in 2015 via een nieuw aan te leggen fietsbrug de oversteek over de Maas tussen Katwijk en Mook maken.

[image=190712]

Dat blijkt uit plannen van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de provincie Brabant, die zes miljoen euro hebben gereserveerd voor een snelfietsverbinding tussen Cuijk en Nijmegen.
Onderdeel van die verbinding is een fietsbrug langs de huidige spoorbrug tussen Katwijk en Mook. Een dergelijke verbinding zorgt bijna voor een halvering van de afstand die fietsers uit Cuijk en omgeving moeten afleggen om in Nijmegen te geraken. Bovendien vormt de fiets een prima alternatief voor de overvolle treinen op de Maaslijn. Ook draagt het bij aan de fietsrecreatie in de regio.

Haalbaarheid
Al decennialang wordt gesproken over een fietsbrug. Het als dan niet doorgaan is nu afhankelijk van de provincie Limburg en de gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen. “Het moet uiteraard financieel haalbaar zijn, maar als gemeente Cuijk staan wij niet onwelwillend tegenover de bouw van een fietsbrug over de Maas”, liet de Cuijkse wethouder Gerard Stoffels (Verkeer en vervoer) zich een jaar geleden al ontvallen.
Meer berichten