Ophaalbrug tussen Beers en Linden

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
CUIJK - De gemeenteraad van Cuijk heeft gisteravond unaniem ingestemd met de aanleg van een ophaalbrug aan de Steegstraat bij Linden. Deze ophaalbrug wordt een permanente verbinding tussen Linden en Beers. Tevens is ervoor gekozen om de brug te verzwaren, zodat-ie ook toegankelijk is voor hulpdiensten, tractors en vrachtwagens.

[image=265230]

De verzwaring van de brug levert een extra kostenpost op van 60.000 euro die voor rekening komt van de gemeente Cuijk. Wethouder Joeroen Joon (VVD) liet gisteren tevens weten dat er inmiddels een intentieovereenkomst ligt tussen de BV Dommelsvoort en de gemeente Cuijk voor verdere ontwikkeling van het recreatiegebied bij Beers.

Onderzoek N321
Daarnaast werd raadsbreed ingestemd met een motie van het CDA om (door de provincie) onderzoek te laten doen om de provinciale weg N321 tussen het kruispunt bij de kerk in Beers en de Raamweg in Cuijk open te stellen voor agrarisch verkeer. Hiermee wordt voorkomen dat het zwaardere verkeer door de dorpskern van Beers hoeft te rijden. "De motie komt voort uit de tijdelijkheid, maar het lijkt ons goed om onderzoek te doen om de openstelling van dit stuk weg een meer permanent karakter te geven", aldus raadslid Joost Hendriks (CDA).
Meer berichten