'Jan van Cuijklaan' in Cuijk bijna klaar

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
CUIJK - Wie de afgelopen periode in het centrum van Cuijk is geweest, zal het niet zijn ontgaan: de Jan van Cuijkstraat wordt onder handen genomen. “De komende weken moet hier een prachtige laan verschijnen”, aldus wethouder Gerard Stoffels (ABC).

[image=264275]

“Op 7 oktober zijn de werkzaamheden gestart. We hebben nadrukkelijk veelvuldig contact gehad met omwonenden. Er is slechts één bezwaar binnengekomen. Er is wat sprake van overlast voor de bewoners van de Jan van Cuijkstraat, maar ze krijgen erg straks ook een prachtige laan voor hun eigen voordeur voor terug”, verzekert Stoffels.

Nieuwe bomen
Doordat de wortels van de bomen die voorheen in de Jan van Cuijkstraat stonden, zorgden voor druk op de kabels en leidingen, worden de bomen overal vervangen door nieuwe rode esdoornen. “Dat zijn forse bomen die om en om worden geplaatst, verdeeld over de hele Jan van Cuijkstraat. Dit vergroot wel het laaneffect. Er komt straks meer ruimte voor andere weggebruikers. En doordat er plateaus komen bij de kruisingen en op diverse plekken op de weg, wordt de snelheid er uitgehaald, zodat fietsers ook veiliger door deze straat kunnen fietsen. De rijstrook voor automobilisten wordt smaller. Zij moeten straks de weg delen met fietsers!”

[image=264274]

Nieuw asfalt
De asfaltering van de weg begint vrijdag 29 november. “Het nieuwe asfalt is ook een stuk stiller dan de klinkers die er nu liggen. Een mooi bijkomend voordeel voor aanwonenden”, besluit Stoffels. Voor 1 maart moeten alle bomen erin. "Hopelijk hebben we geen vorstperiode en kan alles volgens schema verlopen."
Meer berichten