Gennepse rotondes in kannen en kruiken

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
GENNEP - De contouren zijn al enige tijd zichtbaar maar sinds vrijdag wordt duidelijk hoe ‘adoptieouder’ Kroon Flowers uit Milsbeek de rotondes aan de Brabantweg-Weverstraat en Brabantweg-Spoorstraat inricht.

[image=255483]

Op de rotonde Brabantweg-Spoorstraat herinneren de spoorstaven aan de tijd dat dagelijks locomotieven door Gennep stoomden. Fraaie led-verlichting symboliseert de rails van het befaamde Duitse lijntje. In het hart van de rotonde worden witte berken- en krentenbomen geplant. Kleurrijke kruiden bedekken de bodem. Deze bloemen groeien straks ook bij de iets verderop gelegen rotonde bij de Weverstraat. De ledverlichting ontbreekt evenmin.

[image=255483]

De blikvangers zijn de imense aardenwerken kruiken midden op de rotonde die de bezoekers erop attenderen dat Gennep zich als keramiekstad profileert.
De grote kruiken werden vrijdag met uiterste precisie geplaatst onder toeziend oog van vader Paul en zoons Michiel en Ferdinand van Lent van De Kroon Flowers dat in de adoptie van de Gennepse rotondes de nieuwe bedrijdskoers onder de aandacht brengt. Het ontwerp werd gemaakt door Astrid Nugteren, de partner van Michiel van Lent. “We verwachten dat de rotondes eind deze week ingericht zijn”, liet Michiel van Lent weten.

[image=255484]

[image=255485]
Meer berichten