Veolia: maximale aantal treinen in op Maaslijn

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
CUIJK/MOOK - Met ingang van het nieuwe schooljaar zet Veolia Transport tijdens de ochtendspits op het traject Cuijk-Mook Molenhoek-Nijmegen het maximale aantal treinen in dat mogelijk is op het enkelsporig traject van de Maaslijn. De treininzet geldt tot en met vrijdag 20 december 2013, met uitzondering van de herfstvakantie.

[image=216927]

Bij de start van het nieuwe schooljaar is het in de treinen op het traject Cuijk–Nijmegen, met name tijdens de ochtendspits, elk jaar erg druk. Om alle reizigers toch tijdig naar hun bestemming te brengen, zet Veolia gedurende de ochtendspits het maximale aantal treinen in. Dit betekent dat op werkdagen in de ochtendspits tussen 7.30 uur en 8.30 uur vanaf Cuijk zeven treinen vertrekken richting Nijmegen. Meer treinen is niet mogelijk gezien de beperkte capaciteit van enkel spoor.

Ervaringen
De ervaring leert dat de treinen die uit Venlo komen (vertrek 7.37 uur, 7.52 uur, 8.07 uur uit Cuijk) erg druk zijn, terwijl de overige treinen niet volledig bezet zijn. Daarom adviseert Veolia, met name de instappers in Cuijk en Mook-Molenhoek, gebruik te maken van de treinen die in Cuijk vertrekken om 7.56 uur, 8.12 uur, 8.22 uur of 8.26 uur. Beter nog is het om buiten de spits te reizen indien mogelijk.

Maximale dienstregeling
De treininzet is van toepassing op werkdagen in de ochtendspits en geldt tot en met vrijdag 20 december 2013. In de herfstvakantie, van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober, rijden de extra treinen niet. Onderstaand een overzicht van de vertrektijden vanuit Cuijk richting Nijmegen tijdens de spits. De treinen met de vetgedrukt tijden vertrekken in Cuijk vanaf spoor 3. De overige treinen vertrekken van spoor 1.
Meer berichten