Weievenseweg/Jekschotseweg echt klaar

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
SINT-OEDENRODE - Alle lof kregen de bewoners van de Weievenseweg en Jekschotseweg voor hun meedenken bij de reconstructie van deze twee wegen. Woensdag 19 juni jl. kregen de dames Drea Rovers en Corry Schoenmakers de eer om met wethouder René Dekkers het lint door te knippen in aanwezigheid van de buurtbewoners.

[image=248900]

De uitvoering heeft wat lang geduurd. “We hebben samen een mooi resultaat neer kunnen leggen na lang gepraat en veel klachten. Gelukkig heeft de subsidie van de provincie voor de LOG-gebieden mede de doorslag gegeven voor de aanpak van deze wegen,” aldus de wethouder. De gemeente heeft 35 miljoen euro geïnvesteerd; de provinciale subsidie bedroeg 750 duizend euro. In totaal is er 5 kilometer weg verbeterd, 3 van de Weievenseweg en 2 van de Jekschotseweg. Langs deze wegen zijn 800 nieuwe bomen geplant.

[image=248902]

De wethouder was bijzonder te spreken over de manier waarop de klankbordgroep had meegedacht om een tegenvaller van 80 duizend euro op te vangen. Bij de uitvoering bleek onder de weg teerhoudend asfalt te zitten. De buurt wilde de weg niet smaller maken en koos er voor om geen rode en duurdere suggestiestroken te leggen voor de fietsers, maar voor zwart asfalt. Op de misse bij Gerrit van den Hanenberg werd de opening ‘beklonken’ met een frisse drank en een warme snack van Frietfeest. Dat de opknapbeurt geen luxe is geweest, wist Corry Schoenmakers te vertellen. De Jekschotseweg was al 51 jaar meegegaan.

[image=248901]
Meer berichten