Randweg Haps komt ten zuiden van dorp

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
HAPS - De Cuijkse gemeenteraad mag zich 26 maart buigen over twee zuidelijke varianten van de Randweg Haps. De weg vormt de verbinding tussen bedrijvenpark Laarakker (A73) en de Zoetsmeerweg (achter Haps). Beide tracés lopen aan de zuidkant van het dorp, maar het ene tracé ligt dichter bij de dorpskern dan de ander. Het college van Cuijk wil beide tracés voorleggen aan de gemeenteraad. De totale kosten zijn beraamd op 16 miljoen euro.

[image=204392]

"Tracé 1 en 2 zijn, mede na overleg met de dorpsraad, de uitkomsten van de informatiebijeenkomsten en het advies van de stuurgroep, de meest reële opties. Door deze twee tracés voor te leggen bij de gemeenteraad, komen tracé 0, 3 en 4 uiteraard te vervallen", vertelt wethouder Gerard Stoffels. "Tracé 0 is geen optie vanwege de leefbaarheid voor de inwoners van Haps, tracé 3 vormt slechts een deel van de oplossing omdat-ie te dicht bij de dorpskern zou komen te liggen en tracé 4 zou een groot groengebied en meedere wegen doorkruizen."

Varianten
Stoffels laat weten dat het college met open vizier de discussie met de gemeenteraad wil aangaan. "Tracé 1 en 2 zijn voor ons allebei een optie. Beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen. Tracé 1 is de meest zuidelijk variant, maar uit onderzoek is toch gebleken dat er in dat geval nog altijd 5.000 motorvoertuigen per jaar door Haps komen te rijden, bij tracé 2 (die dichter bij de dorpskern komt te liggen, red.) gaat het om circa 3.500 voertuigen. Financieel zit er nagenoeg geen verschil tussen de beide tracés. De stuurgroep heeft overigens een voorkeur voor tracé 2." Desgevraagd laat Stoffels weten dat het laatste woord, na de besluitvorming in de raad, aan de provincie Noord Brabant is. "Maar zij hebben duidelijk aangegeven dat er ruimte voor discussie is."

Blijdschap
Burgemeester Wim Hillenaar is blij dat na alle informatiebijeenkomsten er eindelijk groen licht gegeven kan worden voor de aanleg van de Randweg Haps. "We hebben er met z'n allen hard aan gewerkt en het spreekt voor zich dat we erg blij zijn dat op korte termijn een begin gemaakt kan worden met de aanleg van de Randweg."
Inhakend op de aanleg van deze weg vertelde wethouder Arthur Baudet (verantwoordelijk wethouder met betrekking tot Regionaal Bedrijvenpark Laarakker) dat geïnteresseerde partijen zich kunnen melden. "Ook voor RBL staat het licht op groen!"
Meer informatie: www.cuijk.nl/randweghaps
Meer berichten