Gedeputeerde Limburg 'verkent' Maaslijn

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
MOOK - Gedeputeerde Patrick van der Broeck van de provincie Limburg rijdt tijdens de maandagochtend- spits van 29 oktober per trein van Venray naar Nijmegen. Hij wil graag meereizen om deze drukbezochte Maaslijn in de spits te ervaren. Na een stop op station Nijmegen reist hij terug om zich te laten informeren over welke plaatsen van het spoor aangepakt moeten worden om te kunnen komen tot een dubbelspoorverbinding met elektrificatie.

[image=216927]

De spoorverbinding Roermond-Nijmegen is zeer succesvol: het is inmiddels de drukste gedecentraliseerde spoorlijn van Nederland. Vooral in de ochtendspits heeft dat succes tot gevolg dat een groot aantal reizigers gebruik maakt van deze lijn, met name op het deel Venray-Boxmeer-Cuijk-Mook Molenhoek-Nijmegen. Dit leidt regelmatig tot flinke drukte. "Gedeputeerde Patrick van de Broeck maakt zich sterk voor een goede en toekomstgerichte bereikbaarheid naar en vanuit Limburg. Goede spoorverbindingen maken hier een onmisbaar onderdeel van uit", aldus een woordvoerder van de provincie Limburg.

Treinreis
Het vertrek is vanaf station Venray, spoor 3, met de trein van 8.33 uur naar Nijmegen. Aankomst in Nijmegen is om 9.07 uur. De terugreis gaat vanaf station Nijmegen om 9.38 uur naar station Roermond (aankomst 10.57 uur). Vanuit de bestuurderscabine krijgt Patrick van der Broeck toelichting op huidige knelpunten.

Meer berichten