Reconstructie N272 pas in maart

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
SINT ANTHONIS – Het aanbrengen van stil asfalt op de provinciale weg N272 tussen Boxmeer en Oploo, een karwei dat aanvankelijk in het najaar was ingepland, wordt over de winter heen getild.

“Er moeten meer dunne lagen worden aangebracht en dat willen we achter elkaar afwerken. Het zou op 1 november klaar moeten zijn, maar dat redden we niet”, zegt projectleider Bart Couvée van de provincie Noord-Brabant. “Het is jammer dat het nu niet lukt, maar het belangrijkste is dat het goed wordt geregeld”, reageert wethouder Jeroen Willems van de gemeente Sint Anthonis.

[image=219627]


Opschuiven
Stil asfalt bestaat uit een pakket van drie dunne geluid- en isolatielagen. “Het is praktisch als we die lagen direct achter elkaar aanbrengen, ook al omdat ze vochtgevoelig zijn”, legt Couvée uit. Er is te weinig tijd tussen de aanbesteding, die nog moet plaatsvinden, en de uiterste datum van 1 november. “We hebben dit met ‘Stil Sint Tunnis’ gecommuniceerd. Net als wij gaan die voor kwaliteit. Dus we gaan dit niet even afraffelen.” Door deze bewonersbelangengroep heeft de reconstructie van de weg tussen de afslag A73 en de afslag Blauwstraat 4 km) een hogere prioriteit gekregen. Met stil asfalt in plaats van betonplaten wordt het geluid met de helft teruggedrongen. Volgens Couvée wordt nu in maart 2013 met het karwei begonnen.

Extra stuk
Een rotonde bij de Blauwstraat (afslag Oploo, red.), die zit er vooralsnog niet in. Maar wel wordt er begin 2013 een langer traject onder handen genomen. Alle veertien aanwonenden van de N272 tussen de afslagen Blauwstraat en richting Nieuweweg (totaal 2 km) hebben het voor elkaar gekregen dat ook zij stil asfalt voor de deur krijgen. Zij wezen de provincie op de slechte staat van het wegdek en de geluidshinder. “Na inspectie is de noodzaak gebleken om dit stuk meteen mee te nemen”, stelt Terry van Helvert van de provinciale afdeling wegenbeheer. Het geld hiervoor komt vrij door er een hogere prioriteit aan toe te kennen. Wethouder Willems prijs de bewoners. “Hun actie heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat die 2 km nu ook wordt meegenomen.” Dit extra stuk wordt als aparte fase uitgevoerd, mede omdat dit consequenties heeft voor het verkeer. “We denken na hoe we dat hier het beste om kunnen leiden”, aldus projectleider Couvée.
Meer berichten