Niersdalbrug houdt gemoederen bezig

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
OTTERSUM - Het college van B en W van Gennep heeft de ontwerpplannen voor de Niersdalbrug aangepast. Wethouder Arnold Jansen licht maandag 22 maart de plannen toe op een informatieavond in Ottersum.

De veelbesproken Niersdalbrug houdt de gemoederen in het Ottersumse en Gennepse bezig. Vooral aan de noordzijde van de Niers dient de gemeente twee forse obstakels te overwinnen. Zo is er met de grondeigenaren (Van Bergen en Parochie Ottersum) geen overeenstemming bereikt en gaven gezaghebbende instanties nog geen fiat voor de aanleg van een brug in het Niersdal.
Intussen ligt er een nieuw plan voor de brug. De plannen voor een vierenhalf meter brede brug zijn vervangen voor een houten versie van drie meter breed. De overspanning van de brug wordt door verlegging in westelijke richting wel langer omdat nu de Stadsniers (nevelgeul Niers) overgestoken moet worden. Door een verlaagde aanleg ten opzicht van het maaiveld zouden de brug en het toegangspad het dal minder aanpassen.
Namens de actiegroep Een brug te ver laat Ben Wils weten nog steeds niet gecharmeerd van de brug te zijn. “Het blijft een waanzinplan. De toeritten zijn erg lang en het pad ligt nog steeds hoog in het dal. Bovendien komen er lantaarnpalen langs het pad. Maar hoe is dat op de Niersdijk? Daar is het donker. We gaan deze week mensen oproepen naar de bijeenkomst te gaan.”


[image=132371]

Meer berichten