Kunstwerk tijdelijk verplaatst

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
BOXMEER – Het bekende kunstwerk Doremifasolasido op het Rochusplein is vanmiddag rond 14.00 uur verplaatst naar de gemeentewerf waar het gevaarte tijdelijk wordt opgeslagen.

Terwijl de stratenmakers ijverige doorwerkten aan de vergroting van de rotonde werd met een grote kraan het 25 ton wegende gevaarte opgetild en voorzichting op een dieplader geplaatst. Dat gebeurde onder deskundige begeleiding en onder het toeziend oog van enkele tientallen belangstellenden.
Om beschadiging te voorkomen was de ronde bodemplaat van het kunstwerk ondersteund met stevige staalbalken. Voor het speciale karwei had de gemeente de firma Jenniskens uit Beugen ingeschakeld.

TerugplaatsingHet kunstwerk komt terug op zijn plek zodra de werkzaamheden aan de rotonde dat toelaten. Het schuift overigens wel een stukje op omdat het centrum van de vergrote rontonde iets wordt verplaatst. De reconstructie van de rotonde duurt tot medio december 2009 is de Rochusrotonde. Tot die tijd wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid.
Meer berichten