Grave maakt kennis met schone voertuigen

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
GRAVE - Medewerkers van de gemeente Grave hebben de afgelopen dagen deelgenomen aan de Duurzame Mobiliteits-estafette: een kennismakingstoer met schone, stille en duurzame voertuigen. Vier dagen lang probeerden zij een energiezuinig voertuig uit.

[image=114977]

De estafette ging vrijdag van start op het stadhuis. Daar nam burgemeester Wilma Delissen de veertien voertuigen in ontvangst. Het ging om schone, stille en energiezuinige voertuigen, zoals elektroscooters, bestel- en personenwagens op aardgas en elektra, een zuinige trekker en een elektrische veegwagen. Behalve burgemeester Delissen kregen ook de raadsleden Jacques Leurs en Anja Henisch een ‘schoon’ voertuig, evenals medewerkers van de gemeente om ermee te gaan proefrijden.

[image=114976]

[image=114975]

Doel van de estafette is om ervaring op te doen met deze voertuigen, zodat er een weloverwogen keuze gemaakt kan worden bij de vervanging of aanschaf van nieuwe voertuigen. Na afloop van de estafette krijgen de deelnemers een korte vragenlijst voorgelegd waarmee de ervaringen worden gepeild. Het estafettestokje werd gisteren doorgegeven aan Heesch (gemeente Bernheze), waar de schone voertuigen de komende dagen worden uitgeprobeerd.
De Mobiliteitsestafette wordt georganiseerd door het RMB en loopt nog tot en met 2 oktober. De estafette voert langs vijf gemeenten in Noordoost-Brabant (Boxmeer, Cuijk, Grave, Bernheze en Veghel). (foto's Marieke Janssen).
Meer berichten