'Kans op doortrekken A77? Met 'n goede lobby 100%'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
RIJKEVOORT | De burgemeesters Peter de Koning (Gennep), Karel van Soest (Boxmeer) en andere VVD-prominenten en raadsleden uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg zijn hoopvol gestemd dat de snelweg A77 in de toekomst doorgetrokken zal worden vanaf het knooppunt Rijkevoort naar de A50 bij Uden. "De kans op doortrekken van de snelweg? Met een goede lobby 100 procent", zei De Koning.

[image=317274]

Die 'goede lobby' startte wat betreft De Koning afgelopen vrijdag met de informatiebijeenkomst in het gemeentehuis van Boxmeer, waar Kamerlid Barbara Visser eregast was. Het VVD-Kamerlid, die verkeer en vervoer in haar portefeuille heeft, hoorde naast lokale politici ook The Young Talent Group en Industriële Kring pleitten voor verlenging van de snelweg. "Het biedt niet alleen oplossingen voor de problemen op de A73, maar er zijn ook verschillende economische redenen om de A77 door te trekken", onderstreepte De Koning. De Genneper gemeenteraad nam eerder dit jaar als eerste gemeente in de regio een motie aan en sindsdien volgden Boxmeer, Bergen en Cuijk. "Maar bijvoorbeeld ook de gemeente Uden", zei Van Soest, "die acht jaar geleden nog pontificaal tegen was. De A67 naar Venlo slibt verder dicht, bij Oss staat het elke dag vast en wie nu naar Eindhoven of Den Bosch moet, moet een half uur omrijden. De voordelen zijn erg groot, maar degenen die erover beslissen, moeten wel eerst dat belang kennen."

'Kansen creëren'
"We creëren nieuwe kansen voor het Land van Cuijk en Noord-Limburg, maar feitelijk voor de gehele oost-west-as", verzekert fractievoorzitter Frans Pekema van VVD Bergen. "We betrekken Duitsland met de rest van Noordoost-Brabant en de Kop van Noord-Limburg. De gemeenten in deze hoek, ook over de grens, beginnen elkaar steeds beter te leren kennen." Pekema's evenknie Liesbeth van Heeswijk (VVD Cuijk) vult aan: "Maar we ontlasten ook dorpen als Haps en Sint Hubert, die toch al te maken hebben met veel zwaar verkeer door hun dorp en in de toekomst nog meer."

Meer over de plannen voor de A77 in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 24 november.
Meer berichten