Vrijwilligers boos: geen buurtbussen meer

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer
BEERS | Boos zijn ze, zo niet witheet. De meer dan dertig vrijwilligers van Buurtbusvereniging Gassel-Beers hebben er tabak van en kappen er per direct mee. En dus reden de buurtbussen van lijn 238 tussen Grave en Boxmeer gisteren (maandag) voor de laatste keer. "Zo ga je niet met elkaar om", aldus een teleurgestelde bestuursvoorzitter Theo Linders van de Buurtbusvereniging.

[image=317381]

Aanleiding voor de vrijwilligers om de buurtbussen voortaan in de garage te laten staan, is een conflict met vervoersbedrijf Arriva, dat in de nieuwe dienstregeling - die per 19 december ingaat - de buurtbuslijn had ingekort van Grave tot Cuijk. "Dat betekent dat de helft van onze enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers overbodig is geworden. Zo ga je niet met elkaar om", vindt Linders, die verder stelt dat ook reizigers er bekaaid vanaf komen omdat zij straks langer onderweg zijn, moeten overstappen en meer moeten betalen voor een busrit.
De Buurtbusvereniging is ook niet te spreken over de communicatie met Arriva, dat een alternatief plan van de Buurtbusvereniging terzijde schoof en hen hierover pas informeerde nadat de nieuwe dienstregeling al bekend was gemaakt.

Nieuwe dienstregeling
Wie tot 19 december van Grave naar Cuijk of van Cuijk naar Boxmeer (vice versa) wil, kan een beroep doen op de scholierenlijn 638 die Arriva laat rijden. Na die datum zal een grote bus van Arriva het vervoer tussen Grave en Boxmeer v.v. overnemen. Die bus rijdt via Gassel, Beers, Cuijk, Oeffelt en Gennep naar Boxmeer.
Meer berichten