Den Oeiep in Cuijk is (voorlopig) vanaf één kant afgesloten voor autoverkeer. (foto: Karel ten Haaf)
Den Oeiep in Cuijk is (voorlopig) vanaf één kant afgesloten voor autoverkeer. (foto: Karel ten Haaf)

Hardrijders en hangjeugd geweerd op Den Oeiep

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

CUIJK | De gemeente Cuijk heeft met ingang van deze week Den Oeiep in Cuijk vanaf de kant van de Irenestraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Deze proef, die tenminste twee maanden zal lopen, is bedoeld om te kijken of het een oplossing vormt tegen hardrijders en overlast door hangjongeren. "In het recente verleden hebben we klachten ontvangen over de verkeerssituatie in Den Oeiep, met name veroorzaakt door hardrijders", aldus een woordvoerder van de gemeente Cuijk.

De brede weg en de flauwe bochten op Den Oeiep bieden de mogelijkheid relatief hoge snelheden te bereiken. Daarbij is de ligging van het Hertenkamp, waar gezinnen met kinderen naar toe gaan, en het deels ontbreken van trottoir - in combinatie met hardrijders - niet gewenst. "Daarom heeft de gemeente besloten in overleg te gaan met de bewoners en wijkraad Cuijk Centrum. Snelheidsremmende maatregelen zijn besproken, maar de mogelijkheden voor het inpassen van dergelijke maatregelen bleken beperkt", legt een woordvoerder uit. "Vervolgens is het idee besproken om Den Oeiep aan één zijde af te sluiten voor autoverkeer. Bijkomend feit was de overlast door hangjongeren per auto rondom het Hertenkamp. Met deze maatregel willen we dit ook tegengaan." Door de afsluiting van de weg aan een kant, is er nu geen 'vluchtmogelijkheid' meer.
Den Oeiep is voor automobilisten nu alleen nog toegankelijk vanaf de Sint Annastraat. (Brom)fietsers kunnen nog wel Den Oeiep vanaf de Irenestraat oprijden. Er is geen einddatum voor de pilot, die tenminste twee maanden zal duren om alles goed in kaart te brengen.

Meer berichten