Het busstation in Gennep wordt een OV-knooppunt. (foto: Jos Gröniger)
Het busstation in Gennep wordt een OV-knooppunt. (foto: Jos Gröniger)

Busstation in Gennep wordt een OV-knooppunt

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

GENNEP | Reizigers in het openbaar vervoer, die via Gennep naar hun bestemming willen, hoeven vanaf medio september niet meer in de kou en de regen te wachten op de bus. Als het aan het Gennepse college van B&W ligt is tegen die tijd het nieuwe OV-knooppunt aan de Brabantweg fysiek klaar.

Door Jos Gröniger

Dat heeft wethouder Jan Welles afgelopen week bevestigd: "We willen een gebouw waar mensen fatsoenlijk droog kunnen staan." Welles vertelde ook dat het nieuwe onderkomen in eigendom van de gemeente Gennep blijft. Het gebouw dat afgelopen jaar ten prooi viel aan de slopershamer was eigendom van vervoerder Hermes, die geen concessiehouder meer is op de lijndiensten die Gennep aandoen.

Projectplan
Het verdwijnen van het busstation aan de Brabantweg riep vragen op bij VVD'er Holger Rodoe. Zijn vragen en de reacties van andere raadsleden waren aanleiding voor het opstellen van het projectplan 'Busstation', dat in december vorig jaar is vastgesteld. Het projectplan moet leiden tot de herinrichting van de locatie aan de Brabantweg, die nog altijd dienst doet als busstation. "Het station wordt een OV-overstappunt", zegt wethouder Welles. Het OV-knooppunt heeft voldoende ruimtelijke en functionele kwaliteiten, en past volgens de gemeente zoveel mogelijk binnen de omgeving van de Brabantweg.

Uitvoeringsplan
Momenteel werkt de gemeente Gennep samen met belanghebbenden aan een uitvoeringsplan. Dat moet uiterlijk in mei klaar zijn. Het uitvoeringsplan kan dan uiterlijk september gerealiseerd zijn.

Meer berichten