Stoffels: Goede hoop op pilot met buurtbus tussen Cuijk en Grave.
Stoffels: Goede hoop op pilot met buurtbus tussen Cuijk en Grave.

Goede hoop op pilot met buurtbus tussen Cuijk en Grave

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

CUIJK/GRAVE | Wethouder Gerard Stoffels van de gemeente Cuijk houdt goede hoop dat voor het einde van het jaar de pilot met een buurtbus tussen Cuijk en Grave 'gewoon' van start kan. De vrijwilligers die voorheen de buurtbus tussen Grave, Cuijk en Boxmeer voor hun rekening namen, zien niets in de plannen, maar Stoffels wil nog een laatste poging wagen hen bij de plannen te betrekken. "Dat heeft wel onze voorkeur."

Tijdens de ledenvergadering van Buurtbusvereniging Gassel-Beers werd een verzoek van de gemeente, om een buurtbus te laten rijden tussen Grave en Cuijk, onlangs terzijde gelegd. "Zij willen, zoals in het verleden, vanaf Cuijk doorrijden naar het ziekenhuis in Boxmeer. Dat is helaas geen optie", legt Stoffels uit. "Dat zou de gemeente Cuijk 43.000 euro per jaar kosten en zelfs als de raad dat toch zou willen van ons, dan gaat Arriva daar geen toestemming voor geven. Zij laten daar al een grote bus rijden en willen niet twee bussen op één tracé."

Wijken en dorpen
De gemeente Cuijk wil een buurtbus laten rijden die de verschillende kerkdorpen en Cuijkse wijken gaat aandoen. "Zoals de Heeswijkse Kampen en Padbroek, maar onze voorkeur heeft zelfs dat de bus ook Vianen en mogelijk Sint Agatha zal aandoen. Allemaal plekken waar tot nu toe geen bus komt", verduidelijkt Stoffels. Het gaat om een pilot van twee jaar. Als maandelijks zo'n 600 passagiers de bus pakken, neemt Arriva de bus op in de reguliere dienstregeling. "Dat hebben bewoners in de regio dus zelf in de hand."
Stoffels tot slot: "Arriva heeft ons verteld dat het vinden van vrijwilliger geen grote inspanningsvraag vergt, maar wij hebben liever de bestaande mensen." De gemeenteraad van Cuijk komt binnenkort te spreken over het plan. In december zou de pilot van start moeten gaan.

Meer berichten